1 februari 2024: boerenprotest op het Luxemburgplein tegen de overdreven Europese regelgeving inzake landbouw.

| Boerenprotest tegen de Europese regelgeving inzake landbouw, eerder dit jaar op het Luxemburgplein.

Grote verkeershinder verwacht tijdens boerenbetoging maandag

© Belga - BRUZZ
25/05/2024

De lokale politie van Brussel waarschuwt voor grote verkeershinder maandag door een actie van Europese landbouwers. Die zullen protesteren voor een faire landbouwsector en een degelijk inkomen voor landbouwers en een groot deel van de Europese wijk blokkeren.

De betoging start op het middaguur aan het Luxemburgplein maar verwacht wordt dat al van 's ochtends landbouwvoertuigen de stad in zullen rijden.

Vanaf de ochtend wordt er verkeershinder verwacht op het grondgebied van het Brussels Gewest en in het bijzonder in de Europese wijk. "We raden mensen aan gebruik te maken van het openbaar vervoer, met voorkeur voor metro en trein, of u met andere vervoersmiddelen te verplaatsen", laat de politie Brussel Hoofdstad weten.

Ze raden mensen aan om via X, het voormalige Twitter, de politiezone @zpz_polbru te volgen voor realtime-updates.

"Boeren uit verschillende delen van Europa zullen aanwezig zijn als krachtige blijk van steun voor een eerlijk inkomen voor boeren", klinkt het bij European Milk Board, een van de organisatoren van de actie. "Het is een oproep aan het Europees Parlement, de Raad van de Europese Unie, de Europese Commissie en andere landbouwverenigingen om doortastend op te treden om deze basisvoorwaarden in de landbouwsector te waarborgen."

De actie wordt maandag gehouden in de marge van de Landbouw- en Visserijraad en in de aanloop van Wereldmelkdag en de Europese verkiezingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Economie , boerenprotest , europa-esplanade , Europees Parlement , Raad van de Europese Unie , Europese Commissie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni