20210922 1768 Autosalon

| Het Autosalon, editie 2021

Het autosalon van Brussel keert terug in 2025

© Belga
30/05/2024

Na een jaar afwezigheid komt het Autosalon van Brussel terug in 2025. Dat meldt organisator Febiac donderdag. Het salon keert terug naar de hallen van Brussels Expo, van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025.

Volgens automobielfederatie Febiac heeft een meerderheid van de automobielmerken en -groepen die actief zijn op de Belgische markt zich hiervoor uitgesproken.

Het autosalon van Brussel, ook bekend als de Brussels Motor Show, vond traditioneel plaats in januari. Maar na de honderdste editie van het evenement in 2023, werd beslist dat er in 2024 geen salon meer georganiseerd zou worden. Dit kwam doordat een aantal belangrijke exposanten afhaakte. Febiac organiseerde in februari een evenement enkel voor professionelen.

"Auto's, motorfietsen en bedrijfsvoertuigen: alle secties van Febiac krijgen in februari 2025 de kans om hun nieuwe modellen tentoon te stellen en hun nieuwe technologieën voor te stellen aan zowel het grote publiek als professionals", zegt Febiac-woordvoerder Christophe Dubon. "De belangrijkste wens van onze leden is dat hun producten centraal staan tijdens deze 101ste editie van de Brussels Motor Show. De bezoekers mogen zich verwachten aan een uitgebreid overzicht van de verschillende aandrijftypes die vandaag op de Belgische markt beschikbaar zijn, met exposanten die zowel hun traditionele verbrandingsmotoren als hun hybride en elektrische oplossingen onder de aandacht willen brengen."

Het autosalon van Brussel is de grootste beurs van het land. Voor de coronacrisis lokte een zogenaamd 'groot' salon ruim een half miljoen bezoekers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni