De Airbus A330 van Brussels Airlines

| De Airbus A330 van Brussels Airlines.

Brussels Airlines en TUI fly nemen zevenhonderd mensen aan

┬ę Belga
22/01/2024

Brussels Airlines wil dit jaar minstens 380 nieuwe werknemers aannemen, TUI fly is op zoek naar 318 nieuwe werknemers. Het gaat bij beide Belgische vliegtuigmaatschappijen vooral om stewards en stewardessen, maar TUI fly zoekt bijvoorbeeld ook vijftien toekomstige piloten. Dat blijkt maandag uit berichtgeving van de maatschappijen.

Brussels Airlines werft minstens 380 nieuwe werknemers aan. De meeste nieuwe collega's zullen deel uitmaken van het cabinepersoneel - stewards en stewardessen dus. Voor die laatste groep is de aanwervingscampagne wel al afgelopen, geeft de luchtvaartmaatschappij mee. De geselecteerden beginnen de komende weken aan hun opleiding.

Brussels Airlines heeft ook zowat zestig vacatures in het departement 'Maintenance & Engineering', veelal techniekers, en ze zoekt heel wat mensen voor de passagiersbegeleiding op de luchthaven, zoals check-in en boarding.

246 stewards en stewardessen

Luchtvaartmaatschappij TUI fly van haar kant is op zoek naar 318 nieuwe medewerkers, onder wie 246 stewards en stewardessen. Zij zullen voornamelijk vanuit Brussels Airport vliegen, geeft de luchtvaartmaatschappij mee. Daarnaast zijn er meer dan zeventig vacatures voor studenten.

TUI fly rekruteert dit jaar ook vijftien studenten voor de opleiding tot piloot. Zij krijgen een programma van anderhalf jaar om copiloot te worden. Voor geïnteresseerden zijn er opendeurdagen in Zaventem op 7 februari en 23 maart. Inschrijven vooraf is verplicht, dat kan via de jobsite van TUI.

Behalve de vacatures bij de luchtvaartmaatschappij heeft de reisorganisatie TUI Belgium ook vacatures voor 27 reisagenten voor haar netwerk van ruim honderd reisbureaus.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni