MR en N-VA bezorgd om lage bezoekerscijfers Belgian Beer World

© Belga
26/03/2024

Zes maanden na de opening blijven de bezoekerscijfers voor Belgian Beer World, het biermuseum in het Brusselse Beursgebouw, beperkt. Dat hekelden oppositiepartijen N-VA en MR maandag in de Brusselse gemeenteraad.

Volgens Geoffroy Coomans de Brachène (MR) telt het museum ongeveer 9.000 bezoekers per maand. Dat zijn er 300 per dag, terwijl het schepencollege 1.000 dagelijkse bezoekers voorop had gesteld. Dat betekent dat er in totaal 50.000 bezoekers zijn geweest, terwijl dat er volgens de verwachtingen al 180.000 hadden moeten zijn, zei hij.

De Franstalige liberaal stelt dat het stadsbestuur probeert de tegenvallende cijfers te maskeren door telkens te verwijzen naar het aantal 'passages' in de Beurs. Dat zijn er 50.000 per maand, maar dat is volgens Coomans de Brachène weinig verwonderlijk gezien de centrale locatie en het feit dat het gebouw verwarmd en overdekt is.

De twee partijen maken zich ook zorgen over de financiële perspectieven van het biermuseum. Burgemeester Philippe Close (PS) benadrukte dat het de bedoeling is om tegen 2028 break-even te draaien. Volgens Coomans de Brachène draaien de horecazaken in het gebouw amper een derde van de vooropgestelde omzet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni