Audi Brussels in Vorst: batterijafdeling voor de Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron

| Audi Brussels in Vorst: batterijafdeling voor de Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron.

Nieuwe elektrische Audi niet meer in Vorst gebouwd

DVDE
© Belga
06/02/2024

De directie van Audi Brussels heeft maandagavond aan de vakbonden bevestigd dat de nieuwe generatie van het luxe SUV-model Q8 e-tron niet meer in de fabriek van Vorst zal worden geproduceerd. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd door Ronny Liedts, hoofdafgevaardigde van ACV-CSC Metea.

"Wij hebben te horen gekregen dat de huidige generatie tot 2027 bij ons zal worden gemaakt. De nieuwe Q8 e-tron zal niet meer in Brussel geproduceerd worden, maar waarschijnlijk in Mexico", aldus Liedts.

"We zijn op zoek naar een nieuw model om bij ons te bouwen", klinkt het nog. Volgens Liedts werd gevraagd aan de directie in Duitsland of er toekomst is voor de fabriek in Vorst en moet de directie van Audi Brussels daar nu gehoor aan geven.

Audi Brussels bouwde vorig jaar 53.555 elektrische wagens. Het gaat bijna uitsluitend om het model Q8 e-tron. Net doordat er in Vorst maar een model van de band rolt, is de fabriek kwetsbaarder voor een sluiting. De huidige toewijzing zou wel nog tot 2027 lopen. Of ze in Vorst nadien kunnen ondersteunen bij de bouw van de Q4, is niet zeker. De zusterfabriek in het Duitse Zwickau kan die vraag vooralsnog alleen aan.

Tijdelijke werkloosheid

Momenteel is er in de Audi-fabriek op de Britse Tweedelegerlaan in Vorst een periode van twee weken tijdelijke werkloosheid. Volgens Audi zelf door een onderdelentekort, maar volgens de vakbonden speelt de tegenvallende verkoop van de elektrische Q8 ook mee.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni