Carrefour Reborn

| Carrefour Reborn op de Elsensesteenweg in Elsene.

Supermarktketen Carrefour opent pop-upstore voor tweedehands-artikelen

© Belga - BRUZZ
17/04/2024

Carrefour België opent donderdag in Elsene een pop-upwinkel gewijd aan de verkoop van tweedehandsartikelen. Met de bonuspunten die klanten verdienen, kunnen ze inkopen doen bij de supermarkt. De pop-upstore en het concept zijn een primeur in de Europese voedingsdetailhandel, zo meldt de supermarktketen woensdag.

De app 'Carrefour Reeborn' zag het licht in november 2023. Op het online platform én de app kun je tweedehandsartikelen kopen of verkopen. Nu komt daar ook een fysieke winkel bij op de Elsensesteenweg 313 in Elsene.

"Gebruikers kunnen geld verdienen door hun ongebruikte artikelen te verkopen," legt het bedrijf uit. Het concept is eenvoudig: voor elke twintig euro die een gebruiker verdient door iets te verkopen, ontvangt hij of zij 25 euro aan bonuspunten. Deze bonuspunten kunnen vervolgens worden ingewisseld bij Carrefour voor boodschappen.

Het systeem is niet nieuw: klanten konden al langer een account aanmaken op Carrefour Reeborn en hun tweedehandsartikelen online verkopen. Door hun producten nu ook in de pop-upwinkel te presenteren, vergroten klanten hun kans op verkoop, klinkt het. Het team van Carrefour Reeborn maakt een selectie van de artikelen die in de winkel worden tentoongesteld.

Als een klant een van de tentoongestelde artikelen in de pop-up wil kopen, kan hij of zij dat doen via een beschikbare digitale terminal. De verkoper ontvangt dan onmiddellijk de betaling voor het verkochte artikel. De pop-upwinkel zal geopend zijn van 18 april tot 15 september. Daarna zal de digitale winkel 'Carrefour Reborn' nog open blijven via de app.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni