Vakbondsstaking luchthaven duurt wellicht tot vrijdag

© Belga
28/02/2024
Updated: 28/02/2024 19.47u

Een honderdtal stewards en stewardessen van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zijn woensdag bijeengekomen in de vertrekhal van Brussels Airport, op de eerste dag van een mogelijk driedaagse staking. Dat zegt de christelijke vakbond ACV Puls. Ook donderdag worden er vluchten geschrapt.

De staking van het cabinepersoneel, waardoor een op de vijf vluchten woensdag geannuleerd is, is een initiatief van de christelijke vakbondscentrales ACV Puls en CNE.

"Het personeel wil met de actie een duidelijk signaal geven aan de directie dat de verloning moet worden opgetrokken en de rusttijden verbeterd moeten worden", zegt vakbondsverantwoordelijke Jolinde Defieuw. "Zonder verbetering van de werkomstandigheden wordt de staking wellicht nog twee dagen voortgezet."

De liberale en de socialistische vakbond doen niet mee met de staking. Ze wachten af wat het overleg woensdag oplevert. De directie van Brussels Airlines zei dinsdag alvast dat er een "lijvig voorstel" op tafel ligt.

Het overleg is woensdag kort voor 19.00 uur nog steeds bezig en er is nog altijd hoop op een akkoord, zegt Brussels Airlines. Maar de maatschappij kon niet langer meer wachten om beslissingen te nemen over het vliegschema van donderdag, zodat de passagiers niet in onzekerheid blijven.

En dus worden er opnieuw vluchten geschrapt. Het aantal annuleringen zal vermoedelijk in dezelfde grootteorde zitten als woensdag, toen ongeveer een op de vijf geplande vluchten geannuleerd moest worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , Brussels Airlines , Staking cabinepersoneel , acv puls

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni