| Prinses Elisabeth tijdens haar militaire opleiding.

Enthousiasme Prinses Elisabeth tijdens militair zomerkamp 'werkt aanstekelijk'

Glodie Mungaba
© BRUZZ
27/07/2022

In het kader van haar militaire opleiding neemt prinses Elisabeth momenteel deel aan het zomerkamp van de Koninklijke Militaire School (KMS) in Aarlen.

De hele maand juli zet de 20-jarige troonopvolgster haar militaire opleiding voort. Elisabeth sloot zich aan bij haar promotiegenoten (2020-21) die met dit kamp hun tweede academiejaar aan de KMS afsluiten. Deze stage, georganiseerd door de KMS, zal haar eerder geleerde vaardigheden, zoals patrouilletechnieken en leiderschapsvaardigheden, aanscherpen en ontwikkelen. Tijdens de militaire veldoefeningen worden de stressbestendigheid en de weerstand van de rekruten op de proef gesteld.

De video werd gemaakt door Defensie.

Volgens de directeur van de basisofficiersopleiding, kolonel Thierry Pirenne, heeft Elisabeth een goede indruk nagelaten. "Haar enthousiasme is aanstekelijk", legt hij uit aan RTL. "De manier waarop ze weer in de groep werd opgenomen, toont aan dat ze de opleiding en het samenzijn met haar collega's leuk vond."

Geschiedenis en Politiek

Na haar eerste jaar met succes te hebben afgesloten, kreeg Elisabeth de rang van onderofficier. Vervolgens besloot ze haar opleiding geschiedenis en politiek verder te zetten aan het Lincoln College in Engeland. Dit college is ook verbonden met de Universiteit van Oxford, ook in Engeland.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni