Europees Parlement

Het bureau van het Europees Parlement, dat het reilen en zeilen van het parlement regelt, onderzoekt of de gebouwen van het Europees Parlement in Brussel gerenoveerd moeten worden of plaats moeten ruimen voor een nieuw gebouw. Het huidige gebouw zou niet meer voldoen aan de veiligheidsnormen.

Experts moeten nu hun licht laten schijnen op de kwestie, een definitieve beslissing is er nog niet. De gebouwen aan het Luxemburgplein in Brussel dateren uit 1993 en voldoen niet langer aan de veiligheids- en stabiliteitsvoorschriften. Er moeten grondige renovatiewerken komen om de gebouwen aan te passen aan de huidige regels.

De vraag rijst nu of het niet beter is om het gebouwencomplex te slopen en een nieuw neer te poten. Zowel die piste als de piste om de parlementsgebouw te renoveren, liggen nu op tafel. Dat meldde nieuwsmedium Politico al maandag.

De Duitse christen-democraat Klaus Welle, secretaris-generaal van het Parlement, zou een voorstander zijn van een nieuwbouw.

Europa in Brussel

Er wordt wel eens beweerd dat eurocraten in Brussel in hun eigen, private bubbel leven. Maar doet Europa wel genoeg voor Brussel, en vice versa?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua , Samenleving , Politiek , Europa in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni