Gebrekkige hygiëne bij foodtrucks Brussel Bad

Foodtrucks op Brussel Bad kregen woensdag controleurs van het Federaal Voedselagentschap over de vloer.

De foodtrucks op het evenement Brussel Bad hebben woensdag controleurs van het Federaal Voedselagentschap over de vloer gekregen. Geen enkele foodtruck moest dicht, maar enkele van hen moesten wel hun etenswaar vernietigen omdat ze een te groot risico voor de gezondheid betekenden.

Controleurs van het Voedselagentschap trokken gewapend met thermometers Brussel Bad binnen. Ze controleerden onder andere de temperatuur van de koelruimtes. Niet onbelangrijk na de hitte van de afgelopen dagen. Bij het leeuwendeel van de 36 foodtrucks was er geen probleem. Maar enkele koelsystemen waren te warm om te voldoen aan de hygiënische normen.

Dat stelde televisiezender BX1 vast. De foodtrucks moesten onmiddellijk de etenswaren vernietigen en kregen een boete. Die trucks moesten enkel hun menu van de dag schrappen, maar de bars mochten wel openblijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?