Gerechtelijk onderzoek naar Logement Molenbeekois

© Wikipedia
|

De BGHM, de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij, heeft de audit over huisvestingsmaatschappij Logement Molenbeekois overgemaakt aan het Brussels parket. Dat meldt de RTBF en is ons bevestigd. “De feiten in de audit zijn ernstig genoeg om die stap te zetten” zegt directeur Yves Lemmens aan BRUZZ.

De vernietigende doorlichting die auditbureau Ernst & Young maakte over de Logement Molenbeekois leidt er nu ook toe dat het Brussels parket zich met de zaak gaat moeien. De audit kwam er op vraag van Brussels minister van Huisvesting Céline Fremault (CDH) en bracht tal van malversaties aan het licht.

Zo schreef de Molenbeekse huisvestingsmaatschappij opdrachten uit zonder openbare aanbestedingen, meldt de RTBF. Maar er schortte ook heel wat aan het innen van achterstallige huurgelden. Zodanig zelfs dat dat bedrag het laatste jaar opgelopen was tot 2.2 miljoen euro.

Burgerlijke partij

De BGHM zal zich in de zaak ook burgerlijke partij stellen. Eerstdaags komt de raad van bestuur uitzonderlijk samen om zich te beraden over de toekomst. Maandag liet de bevoegde minister al weten dat het beheer van de Logement Molenbeekois voorlopig wordt overgenomen door het Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?