18 februari 2022: een team van de bergpolitie verlaat Cabanaconde in Peru, op zoek naar de verdwenen Brusselse rugzaktoeriste Natacha de Crombrugghe.

Gevonden lichaamsvocht in hotel is vermoedelijk niet van vermiste Natacha de Crombrugghe

© BRUZZ
04/07/2022

Vorige vrijdag lekte in de Peruviaanse media uit dat er bloedsporen gevonden waren in een bijgebouw van het hotel waar Natacha de Crombrugghe verbleef in Cabanaconde. Een onderhoud met het Peruviaanse onderzoeksteam, leert de ouders van de Belgische toeriste dat het om lichaamsvocht gaat, dat wellicht niet te linken valt aan hun vermiste dochter.

Het nieuws over de aangetroffen bloedsporen in het onderzoek naar de vermiste Natacha de Crombrugghe, verscheen vorige week in lokale media in Peru. Vrijdagavond werden haar ouders, Sabine Verhelst en Eric de Crombrugghe, persoonlijk bijgepraat door de chefs van de nieuwe speurders van het team ‘moordzaken en mensenhandel’.

“Ze hebben het nieuws van de aangetroffen bloedvlek genuanceerd”, vertelt Natacha’s moeder vanuit de hoofdstad in Peru aan Het Laatste Nieuws.

“Het gaat niet om bloed, maar om lichaamsvocht dat de speurders vonden in een bijgebouwtje van La Estancia, het hotel in Cabanaconde waar Natacha verbleef op 23 januari 2022. Dat lichaamsvocht was met het blote oog onzichtbaar, maar werd ontdekt met Bluestar, een middel dat gebruikt wordt tijdens sporenonderzoek op crime scènes.”

Aangetroffen lichaamssappen niet van vermiste de Crombrugghe

“In het bijgebouw vonden de speurders kleren en een matras. Heel waarschijnlijk zijn die aangetroffen lichaamssappen van gasten die daar waren. Het is dus zeker niet zo dat de politie ons heeft gezegd dat ze afkomstig zijn van Natacha.”

Onderzoek in het labo moet verder uitsluitsel brengen. Voorlopig wijst niets erop dat de Crombrugghe in het bijgebouw is geweest, waar een feestje aan de gang was. De avond voor haar verdwijning verliet ze rond 21 uur het hotel om iets te eten. Een uur later zou de Belgische toeriste al terug op haar hotelkamer geweest zijn.

‘We blijven hopen, het onderzoek verloopt goed’

“We blijven hopen dat we Natacha terugvinden”, reageert de mama van de vermiste Belgische toeriste, die samen met haar echtgenoot in Lima het onderzoek op de voet blijft volgen. “Momenteel lijkt de kans groter dat er iets is gebeurd in Cabanaconde dan in de canyon. Maar meer weten we ook niet. Het goede nieuws is dat het onderzoek goed verloopt”, zegt de mama.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni