37 jaar geleden verdween deze Brusselse, nu komt er misschien opheldering

© Politie Nederland

Anna Neeft, een Nederlandse vrouw die in Brussel woonde, is in 1982 spoorloos verdwenen met haar kinderen. Nu bewijst DNA-onderzoek misschien dat ze in 1986 in Kansas werd vermoord.

Ten tijde van haar verdwijning woonde Neeft in Brussel. Ze had er een man, een zoon van vier jaar oud en was hoogzwanger. In 1982 verdween ze echter halsoverkop naar Engeland, waar ze zou bevallen zijn van haar tweede kind. Daarna trok ze verder naar Canada, waar niemand nog van haar en haar kinderen hoorde.

Nu komt het mysterie mogelijk ten einde, volgens Het Nieuwsblad. De politie van Saline County in Kansas ontdekte in 1986 een zwaar toegetakeld lichaam onder een brug. Toen konden ze niet achterhalen wie dat was, maar de vrouw was duidelijk Europees. Ze had bijvoorbeeld kleding aan die toen niet verkrijgbaar was in de Verenigde Staten.

Dankzij vooruitgang in DNA-onderzoek kan het lokale politiekorps nu misschien wel achterhalen wie die 'Jane Doe' was. In samenwerking met Interpol konden ze de lijst van mogelijke kandidaten inmiddels terugbrengen tot twee vermiste Europese vrouwen: Anna Neeft en Willemijntje van der Meer, een Nederlandse die verdween in 1978.

Uitsluitsel laat wel nog enkele maanden op zich wachten. Pas dan zullen de DNA-resultaten bekend zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?