Australische politie zoekt opnieuw met klimmers naar vermiste Théo

© RV

In Byron Bay heeft de Australische politie dinsdag opnieuw klimmers ingezet in de speurtocht naar de vermiste Brusselse rugzaktoerist. Het gaat mogelijk om de laatste fysieke zoekactie die de politie in het kader van het onderzoek onderneemt. Vrijwilligers blijven het gebied wel nog verder uitkammen, op zoek naar sporen van de verdwenen Théo Hayez (18).

Volgens de eerder aangehaalde bron wordt er nog altijd met dezelfde intensiteit onderzoek gevoerd. Waar het onderzoek aanvankelijk echter voor bijvoorbeeld tachtig procent bestond uit fysieke zoekacties en voor twintig procent uit tactisch onderzoek, wordt die verhouding geleidelijk aan omgedraaid tot er uiteindelijk enkel nog sprake is van tactisch onderzoek omdat op een gegeven moment heel het gebied is doorzocht, luidt het.

De zoekactie van dinsdag concentreert zich op de noordkant van de kliffen onder aan de vuurtoren van de badplaats, waar op 1 juni om 13.42 uur - de dag na zijn verdwijning - het laatste signaal van de gsm van Théo Hayez werd geregistreerd. Het gaat om een slecht toegankelijk en rotsachtig bushgebied. Eerder werd ook de zuidkant al geïnspecteerd.

Belgische agenten

De drie Belgische speurders die onlangs in Australië toekwamen, wonen de zoekactie bij, net als de twee speurders die ter versterking vanuit Sydney naar Byron Bay werden gestuurd. Die laatsten trekken dinsdag nog opnieuw huiswaarts, maar blijven vanuit de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales helpen met het onderzoek. De Belgische agenten keren woensdag terug naar ons land.

Intussen werd er dinsdag ook door de vrijwilligers, die nu al een maand bijna dagelijks zoekacties organiseren, verder gezocht naar sporen van de vermiste Belg. Een vijftiental mensen kamden het bushgebied langs Tallow Beach, ten zuiden van de vuurtoren, uit. Ze werden daarbij vergezeld door de vader van Théo, Laurent Hayez, die in Byron Bay verblijft zolang zijn zoon niet is teruggevonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?