Vrijwilligers geven zoektocht naar Théo Hayez niet op

© RV

Op het terrein is de Australische politie niet meer actief, maar vrijwilligers geven de zoektocht naar de vermiste Brusselaar niet op. "Doe iets waardevols als je vandaag niets gepland hebt", klinkt een oproep van een van de vrijwilligers.

De 18-jarige Théo Hayez is sinds 30 mei vermist en werd voor het laatst gezien in Byron Bay, in Australië. De Australische politie zette hun zoektocht op het terrein vorige week stop, maar vrijwilligers blijven verder zoeken, weet La Dernière Heure.

Hun zoektocht focussen ze op een afgezonderd, verwilderd terrein nabij Byron Bay, waar ook de laatste signalen van de gsm van Hayez werden opgepikt. Tijdens een laatste zoektocht verdween een hond van een van de vrijwilligers gedurende een uur, terwijl die hond normaal gezien goed luistert naar zijn baasje. De hond vertoonde daarna bizar gedrag volgens zijn baasje.

Voor hen is dit een goede reden om de zoektocht niet op te geven. "Als je vandaag geen plannen hebt, kom dan meezoeken en doe iets waardevols", zegt de eigenaar van de hond op Facebook. Een Facebookgroep voor de mensen die meezoeken telt al meer dan 4.000 leden.

Het terrein waar de zoektocht verder gaat is moeilijk toegankelijk. Bovendien zijn er ook heel wat slangen. De vrijwilligers raden iedereen die wil meezoeken daarom aan om laarzen te dragen.

byron bay
© Google
| Het gebied rond Byron Bay is moeilijk toegankelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?