| De digitale tifo van Theo Hayéz tijdens de Nations League-wedstrijd in Leuven.

Opvallende tifo van vermiste Theo Hayéz tijdens België-Denemarken

© Belga
18/11/2020
Updated: 19/11/2020 06.45u

Tijdens de Nations League-match van de Rode Duivels tegen Denemarken woensdagavond zullen er geen fans in de tribune te zien zijn, maar wel een digitale tifo van Théo Hayez. De toen 18-jarige Brusselaar verdween anderhalf jaar geleden in Australië. De actie van Child Focus en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) moet nieuwe informatie of getuigenissen opleveren.

Vanwege de coronamaatregelen zal de match België-Denemarken, die vandaag wordt afgetrapt om 20u45, alweer zonder fans plaatsvinden. Dat is echter niets in vergelijking met wat de ouders van Théo Hayez meemaken. Zij moeten hun zoon al missen sinds 31 mei 2019. Die bewuste vrijdag werd de toen 18-jarige Théo voor het laatst gezien, toen hij om 23 uur de Cheeky Monkey's Bar in Byron Bay in Australië verliet. Anderhalf jaar later is er nog steeds geen bruikbaar spoor gevonden.

Video mapping

In de zoektocht naar nieuwe informatie of getuigen doen Child Focus en de ouders van Théo, in samenwerking met parket en politie, nu een bijzondere oproep. Tijdens minstens één helft van de Nations League-match zal met 'video mapping'-technologie een digitale tifo van Théo verschijnen in de tribunes. "Als één van de sterkste Belgische merken trekken de de Rode Duivels veel aandacht en we hopen dat die zal helpen om een nieuw licht te werpen op de zoektocht naar Théo Hayez", zegt Hedeli Sassi, coördinator sociale projecten bij de KBVB.

Child Focus dankt voor de actie ook De Vloer, het communicatiebureau dat met de KBVB samenwerkt en het idee aanbracht en uitwerkt. "Deze periode waarin we allemaal vrienden en familie moeten missen, biedt voor ons de kans om dat gevoel te onderstrepen en aan te tonen hoe levensbelangrijk het is om antwoorden te vinden", zegt Heidi De Pauw, CEO van Child Focus. "Vandaag doen we dat voor Théo, maar zijn geval is niet uniek. Iedereen kan helpen door elke oproep te bekijken en mee een oogje in het zeil te houden."

Theo Hayez

| Theo Hayez verdween eind mei 2019 in Australië

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, actua, theo hayez, verdwijning Theo Hayez, heidi de pauw, KBVB, Voetbal, belgische voetbalbond, Rode Duivels, Nations League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni