| Theo Hayez.

Familie Théo Hayez lanceert nieuwe website over verdwijning

© Belga
25/05/2020

Zondag is het één jaar geleden dat Théo Hayez in het Australische Byron Bay verdween. In een verklaring dankt de familie voor de ondersteuning en wordt een nieuwe website aangekondigd waarop iedereen informatie kan verstrekken die tot antwoorden kan leiden. "We smeken getuigen om naar voren te komen," luidt het.

Zondag 31 mei is het een jaar geleden dat de jongeman vermist raakte. De 18-jarige Théo Hayez uit Brussel reisde eind 2018 naar Australië en zou begin juni 2019 terugkeren naar België. Hij werd voor het laatst gezien op de avond van 31 mei 2019 in de badplaats Byron Bay, in de staat New South Wales. De dag nadien werd het signaal van zijn telefoon opgepikt bij de vuurtoren van Byron Bay.

"We willen het publiek bedanken voor hun steun tijdens dit zeer moeilijke jaar. De vrijgevigheid van iedereen, zonder Théo zelfs maar te kennen, heeft ons weggeblazen en blijft ons helpen deze nachtmerrie te doorstaan," aldus zijn ouders. "We missen onze zoon heel erg, maar in deze bijzonder moeilijke tijden willen we de media vragen om onze privacy te respecteren. Onze familie en vrienden in Australië doen fantastisch werk om de zoektocht voort te zetten en we hebben geen verdere commentaren te geven, behalve dat we jullie allemaal vragen om Théo in je hart en geest te houden. Samen moeten we erachter komen wat er met hem is gebeurd."

"Een jaar later geloven we dat Théo's verhaal veel meer inhoudt dan wat aan het licht is gekomen. Théo's familie en vrienden, de inwoners van Byron Bay en iedereen die zich bekommert om de veiligheid van jonge reizigers, verlangen ernaar dat het hele verhaal van die nacht wordt begrepen. We hebben hoge verwachtingen van het werk van de NSW-coroner en haar toegewijde team van advocaten, en we blijven geloven dat iemand over informatie beschikt die nieuw bewijs aan het licht kan brengen", klinkt het verder.

Zoektocht gaat online verder

"Als je een kaars aansteekt, een mandala maakt of een liedje bedenkt, willen we graag weten dat je dat voor Théo hebt gedaan. Deel alsjeblieft online alle geweldige manieren waarop je laat zien dat Théo 12 maanden later voor jou nog van belang is met de hashtag #lookingfortheo. Blijf alsjeblieft aan hem denken en blijf Theo's verhaal vertellen".

Iedereen met relevante informatie kan terecht op de nieuwe website (www.looking4theo.com), mailadres (theohayezinfo@gmail.com) of telefoonnummer (+61474383843).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Veiligheid , theo hayez

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni