| Theo Hayez verdween eind mei 2019 in Australië.

Skelet op Australisch strand niet van Théo Hayez

© BRUZZ
06/08/2020

Het aangetroffen menselijk skelet op het strand in het Australische Byron Bay is niet van de vermiste Brusselaar Théo Hayez. Dat bevestigt de lokale politie na forensisch onderzoek.

De politie trof de botten midden juli aan op het strand Tallow Beach in Byron Bay, de West-Australische kustplaats waar de vermiste Hayez eind mei 2019 het laatst werd gezien. De politie van New South Wales liet meten weten dat het "zeer onwaarschijnlijk" is dat het om de stoffelijke resten van Hayez gaat. Forensisch onderzoek bevestigt dat nu ook.

Het skelet werd formeel geïdentificeerd als dat van Thea Liddle, die voor het laatst werd gezien in Mooball 35 km ten noorden van Byron Bay. Hoewel de Australische sinds Halloween vorig jaar niet meer was gezien, werd haar verdwijning pas in januari gemeld. Het stoffelijk overschot van de 42-jarige Liddle werd gevonden vlakbij de vuurtoren van Byron Bay.

Hayez raakte eind mei 2019 vermist in de kustplaats op zowat 140 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Canberra. De toen achttienjarige uit Overijse was eind 2018 naar Australië gereisd en zou begin juni 2019 terugkeren naar België. De dag na zijn verdwijning op 31 mei 2019 werd het signaal van zijn telefoon opgepikt bij dezelfde lokale vuurtoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , verdwijning Theo Hayez

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni