| De politie gaat ervan uit dat Hayez in het water sukkelde vlakbij een vuurtoren, maar de familie twijfelt sterk aan dat verhaal.

Familie vermiste Théo Hayez hoopt op nieuw spoor na documentaire

FDK
© BRUZZ
04/09/2021

Meer dan twee jaar na het laatste signaal van Brusselaar Théo Hayez is er volgens zijn familie nog steeds twijfel over de verdwijning van de jongeman in de buurt van Byron Bay in Australië. Een Australische documentaire die maandag verschijnt, zou hen aan nieuw bewijs en nieuwe getuigenissen kunnen helpen.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Théo Hayez werd eind mei 2019 voor het laatst gezien in de buurt van de vuurtoren in Byron Bay, een kuststad in Australië. De toen 18-jarige Brusselaar was al acht maanden door Australië aan het reizen toen hij verdween.

Nieuw bewijs

De politie gaat ervan uit dat Hayez in het water sukkelde vlakbij een vuurtoren, maar de familie twijfelt sterk aan dat verhaal.

De Australische televisiezender Channel 9 kondigde met een trailer van één minuut aan dat er maandag groot nieuws zal worden gebracht rond de verdwijning. Hayez’ dooppeter Jean-Philippe Pector nuanceert aan HLN dat het nieuws nog “volop in onderzoek” is.

Gsm-signalen

Samen met journalisten en privédetectives probeert de peter van Hayez al twee jaar nieuwe sporen te vinden in de verdwijning van zijn petekind. Volgens de politiediensten viel de jonge Brusselaar in zee toen hij een klif probeerde te beklimmen. Na een maand zoeken, zetten zij de speurtocht stop.

“Dat Théo is gevallen van de klif zou een logische verklaring lijken. Maar als je dieper in het verhaal graaft, merk je dat dat verhaal niet helemaal klopt”, zegt Jean-Philippe Pector.

“Zijn gsm heeft nog signalen opgevangen tot de volgende dag in de buurt van de vuurtoren. Die was niet waterdicht dus kan niet in het water zijn beland, anders was het gedaan met die signalen. Als Théo zou gevallen zijn, zou dat trouwens met zijn gsm zijn. Hij had die toen bij zich.”

Verder werd Hayez’ telefoon nooit teruggevonden rond de vuurtoren, ondanks dat die nog een tijdlang actief was.

Ontmoeting met onbekende

Volgens de familie ontmoette Théo Hayez iemand in de buurt van het strand. “Zijn laatste wandeling die via Google is geregistreerd, is abnormaal. Hij legde een weg af naar de toren die enkel gekend is bij lokale bewoners. Dat pad ligt er verscholen bij tussen de begroeiing en ligt oneffen. Volgens buurtbewoners onmogelijk om alleen te bewandelen.”

Laatste hoop

De familie wil van de aflevering op maandag gebruik maken om nieuwe getuigenissen te verkrijgen. “Misschien dat er nu mensen na meer dan twee jaar toch iets willen zeggen”, zegt Pector. “Dat is onze laatste strohalm. Onze laatste kans op duidelijkheid. We merken dat we zonder getuigenissen niet meer verder geraken. Het verhaal bevat gaten en we willen het graag afsluiten.”

“Het is nog steeds overleven voor onze familie”, sluit de dooppeter van Théo Hayez af. “Niets zal nog hetzelfde zijn. Maar we geven de hoop niet op. Zo lang Théo niet gevonden is, zijn we aan onszelf verplicht om erin te geloven. Al moeten we ook realistisch zijn: indien hij nog zou leven, zou hij er alles aan gedaan hebben om ons te bereiken.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni