Nieuw DNA-onderzoek bevestigt link met vermiste Brusselaar in Australië

© Belga
05/05/2020

Het DNA-onderzoek op een pet dat in het kader van het onderzoek naar de vermiste Belg Théo Hayez werd uitgevoerd, lijkt te bevestigen dat die aan hem toebehoorde. De familie geeft de moed niet op en heeft een nieuwe campagne opgezet om meer informatie over de verdwijning te verzamelen.

Volgens een bericht dat de familie van Théo Hayez maandag op Facebook plaatste werden er nieuwe onderzoeken uitgevoerd naar de verdwijning. Ook heeft de politie de resultaten van het DNA-onderzoek naar twee haren die werden gevonden in een pet aan hen bezorgd, zo schrijft de familie.

De pet werd in juli vorig jaar door vrijwilligers gevonden in de struiken naast de vuurtoren van Byron Bay tijdens een van de vele zoekacties. De pet toonde vergelijkingen met degene die Théo Hayez de nacht van zijn verdwijning droeg.

De resultaten van het DNA-onderzoek die door de Australische autoriteiten zijn uitgevoerd "wijzen op een familieband en neigen de betrokkenheid van de pet te bevestigen en dus ook dat Theo Hayez in deze omgeving aanwezig was", zo werd vernomen uit goede bron. De Australische politie kon over het onderzoek niets kwijt nu dat in handen is van de 'coroner' van de staat New South Wales (NSW), een soort onderzoeksrechter.

Bijna een jaar vermist

De familie geeft de moed niet op en heeft een nieuwe campagne opgezet om meer informatie over de verdwijning te verzamelen. Ze probeert nog steeds contact te zoeken met getuigen of mensen met informatie over Théo in de nacht van 31 mei op 1 juni 2019.

Het is bijna een jaar geleden dat de jonge man vermist raakte. De 18-jarige Théo Hayez reisde eind 2018 naar Australië en zou begin juni 2019 terugkeren naar België. Hij werd voor het laatst gezien op de avond van 31 mei 2019 in Byron Bay. De dag nadien werd het signaal van zijn telefoon opgepikt bij de vuurtoren van Byron Bay.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , theo hayez

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni