Gezien: actie na aanrijding van tweejarig kind in Schaarbeek

© SVG/Bruzz
| Verkeersactie in de Kesselsstraat in Schaarbeek op 30 mei 2020

Een honderdtal actievoerders voor een veilig verkeer kwam zaterdagavond samen in de Kesselsstraat in Schaarbeek nadat er vrijdag een kind van twee op het zebrapad was aangereden.

Vrijdagavond werd een kind van twee aangereden in de Kesselsstraat, nabij de Louis Bertrandlaan. Het moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd maar verkeert niet in levensgevaar. De chauffeur die haar aanreed kon worden opgepakt. Volgens sommige getuigen reed het kind met een fietsje over het zebrapad.

Voor het buurtcomité is de aanrijding geen toeval. "In de Kesselsstraat wordt regelmatig hard gereden. Er zijn ook straatraces. Een kleine rondvraag in de straat leert dat het hier zelfs op de zebrapaden niet veilig is," zegt een woordvoerder van het comité.

Dat comité zette in een mum van tijd een actie op poten om de verkeerssituatie in de straat aan te klagen. Het kreeg daarvoor de steun van 1030/0 dat ijvert voor een verkeersveilig Schaarbeek.

Daar kwamen zo'n honderd actievoerders op af. Ze hadden mondmaskers op en bezetten een tijdlang de straat. Daarna trokken ze door de Kesselsstraat.

Verkeersactie Kesselsstraat
© SVG/Bruzz
| Verkeersactie in de Kesselsstraat. De straat wordt bezet na een aanrijding van een tweejarig kind door een automobilist

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?