| Witte zakken, blauwe zakken, grof huisvuil: allemaal in een vrachtwagen

Gezien: blauwe en witte zakken in één vuilniswagen

Kris Hendrickx
© BRUZZ
04/04/2018

In Haren heeft een netheidsploeg de blauwe en witte zakken dinsdag samen in één vuilniswagen gegooid, blijkt uit een video. “Een menselijke fout”, zegt Net Brussel.

Dinsdagochtend voor het krieken van de dag. In de Vliegveldstraat is een ploeg van Net Brussel aan het werk. De ophalers tonen zich erg ijverig, zo ijverig dat ze zowel witte als blauwe zakken in dezelfde wagen gooien. Een stapel grof huisvuil op het trottoir wordt in één moeite ook meegenomen.

De ploeg in kwestie weet niet dat ze ondertussen gefilmd worden door de inzittenden van de wagen achter hen, die ons op het filmpje attent maken.

Navraag bij Net Brussel leert dat de ophalers hun boekje te buiten gingen. “We zijn al op de hoogte van de situatie”, zegt woordvoerder Etienne Cornesse. “Het gaat hier om een menselijke fout. De ploeg mocht die zakken helemaal niet samen gooien. De ploegbazen hebben het personeel ondertussen terechtgewezen.”

'Uitzonderlijk'

In oktober ontstond al eens ophef toen bleek dat Net Brussel opdracht had gegeven om een beperkt deel van de ophalingen niet selectief te doen. Gele, blauwe én witte zakken mochten toen in dezelfde voertuigen.

“Maar dat was een heel ander geval”, zegt de woordvoerder. “Dat was uitzonderlijk. Toen wilden we voor het weekend nog een wijk proper krijgen, waar anders zakken zouden blijven liggen. Het is niet zo dat we de selectieve ophaling regelmatig overboord gooien.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , actua , Net Brussel , afval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni