Proefproject om op doktersvoorschrift museum te bezoeken wegens succes verlengd

© BRUZZ
31/05/2024

Al twee jaar is het mogelijk om op doktersvoorschrift een museum te bezoeken. Het proefproject van de stad Brussel begon in de coronaperiode en blijkt zo succesvol dat het wordt verlengd.

"We zien dat de mentale gezondheid van mensen de laatste jaren alarmerend verslechtert", vertelt Delphine Houba (PS), schepen van cultuur van stad Brussel. "Angst, depressie, burn-out, noem maar op". Het proefproject is ontstaan tijdens de coronacrisis en volgens Houba is het een echt succes. "Iedereen was zo positief dat we beslist hebben het uit te breiden."

In het begin deed enkel het Brugmann-ziekenhuis mee, maar intussen heeft het project al 18 zorginstellingen als partner. Houba: "Dat betekent dat er ook meer patiënten aan het project kunnen deelnemen. Ook het aantal culturele instellingen is gegroeid. Er doen nu veertien culturele instellingen mee. De vijf musea van de stad, maar ook grote partners zoals BOZAR en het Design Museum."

Of het de moeite is om overheidsgeld uit te geven aan dit project? Houba zegt volmondig ja. "Cultuur is geneeskunde zonder neveneffect. Het is wetenschappelijk bewezen dat kunst en cultuur een positief effect hebben op je gezondheid."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Gezondheid , Cultuurnieuws , Delphine Houba , brusselse musea

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni