'Hellhole' van Brusselaar Bas Devos geselecteerd voor Berlinale

© Saskia Vandersctichele
| Bas Devos (34) groeide op in het Antwerpse Essen, studeerde film in Brussel en is nooit meer weggegaan.

"Hellhole", de tweede speelfilm van Brusselaar Bas Devos, gaat in februari in wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds dinsdag. Voor Devos is het al de tweede selectie in Berlijn: zijn debuut "Violet" ging er in 2014 eveneens in wereldpremière en won er toen de Grote Prijs van de Generation 14plus-sectie.

"Hellhole" vertelt het verhaal van enkele verloren zielen in Brussel in het jaar 2016. Tijdens zijn huisbezoeken ontmoet huisarts Wannes verschillende mensen.

Een van zijn patiënten, de jonge Marokkaan Mehdi, herinnert Wannes aan zijn eigen zoon Joris, een F16-piloot op missie in het Midden-Oosten. De Italiaanse Alba, tolk bij het Europese Parlement, zoekt een uitweg voor haar eenzaamheid en lusteloosheid in drugs en one-night stands.

De hoofdrollen worden vertolkt door Willy Thomas, Alba Rohrwacher, Hamsa Belarbi en Lubna Azabal. Dieter Diependaele deed de montage en Boris Backere verzorgde het geluid. De muziek is van James Leyland Kirby.

De film zou eerst Ascension heten, "maar het was nooit de bedoeling om deze titel te behouden," laat Devos weten. "Met Hellhole heb ik voor een brutale titel gekozen voor een film die eigenlijk helemaal het omgekeerde is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?