SLT DEC23 FILM Here

Op zoek naar mos in het bos met Bas Devos.

Review
Score: 4 op 5

Here: next level yoga in de bioscoop

Niels Ruëll
17/01/2024

Vergeet Barbie en Spider-Man, een Roemeense bouwvakker is dé held die deze overprikkelde tijd nodig heeft. Maak kennis met Here, het nieuwe diepmenselijke kleinood van Brussels filmmaker Bas Devos.

Vlak voor hij naar thuisland Roemenië afreist, maakt Stefan soep met de restjes in de koelkast. Die deelt hij aan vrienden en kennissen uit. Op een van zijn wandelingen door feeëriek Brussels natuurgebied ontmoet hij een jongedame met Chinese roots die voor een doctoraat mossen bestudeert.

Ook Shuxiu is de rust en zachtaardigheid zelve, ook zij lijkt de gave te bezitten om helemaal op te gaan in het hier en nu, én ze heeft oog voor de wonderen van het bijna onzichtbare. Kunnen Stefan en Shuxiu elkaars eenzaamheid opheffen? Here heeft het antwoord op die vraag niet eens nodig.

Bas Devos volgt zijn onvolprezen stadsnocturne Ghost Tropic op met een niet minder mooi, meditatief en diepmenselijk kleinood. Het geduld van de kijker wordt rijkelijk beloond met innerlijke rust, schoonheid en zachtheid. Geen yogasessie doet beter.

In de bioscoop vanaf 17 januari

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni