Honderdtal mensen geëvacueerd bij grote brand in Noordwijk

© Robert Dekock
| Zo'n 100 mensen moesten geëvacueerd worden na een grote brand in Schaarbeek.

In de Brusselse Noordwijk heeft in de nacht van zaterdag op zondag een zware brand gewoed. Een honderdtal mensen werd uit voorzorg geëvacueerd en ondergebracht in het station Brussel-Noord. Rond 02 uur 's nachts mochten de bewoners in kleine groepjes opnieuw naar huis, niemand raakte gewond.

Rond 22u40 kreeg de brandweer een oproep binnen van buurtbewoners voor rookontwikkeling in de Roeiersstraat, in Schaarbeek. Eens ter plekke bleek de brand al ver gevorderd, met vlammen die uit de daken van een carrosserie sloegen.

"Vijf autopompen, een tankwagen, vier autoladders en 51 brandweermannen/vrouwen waren ter plaatse om de brand te bestrijden. De brand werd aangevallen via verschillende fronten, brandslangen werden door de gangen van sommige woningen getrokken om tot aan de brandhaard te geraken. Een brandslang werd over de daken uitgerold," zegt Walter Derieuw van de Brusselse brandweer. (Lees verder onder de foto's)

"Tijdens de blussingswerken waren verschillende ontploffingen te horen van verfspuitbussen. De aanwezige gasflessen, in de huizen en de werkplaats, werden verwijderd of gekoeld," klinkt het nog.

Omstreeks 02u00 werden de bewoners, in kleine groepjes, en onder begeleiding van politie en het Rode Kruis terug toegelaten in hun woning. Ook de burgemeester van Brussel Philippe Close (PS) was ter plekke om de buurtbewoners een hart onder de riem te steken, en de verschillende diensten te bedanken.

Er vielen geen gewonden.

Heel wat bewoners werden opgevangen door het Rode Kruis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?