| Koningin Mathilde op bezoek bij de non-profitorganisatie GoodPlanet.

Koningin Mathilde bezoekt GoodPlanet Belgium

© Belga
06/02/2024

Koningin Mathilde heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de non-profitorganisatie GoodPlanet Belgium om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (DOD's) van de Verenigde Naties in de kijker te zetten. Dit naar aanleiding van 25 jaar GoodPlanet Belgium.

Het doel van de non-profitorganisatie is om educatieve programma's uit te werken om kinderen, jongeren en volwassen te inspireren zich achter de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te scharen. Sinds 25 jaar tracht de organisatie scholen en bedrijven te informeren en te sensibiliseren over het belang van deze DOD's.

"Via dynamische workshops en evenementen inspireren we jongeren om spelenderwijs bij te leren over de klimaatuitdagingen. Zo ontdekt men samen lokale seizoensgroenten en -producten, of brengen we hen in contact met de natuur," aldus GoodPlanet Belgium. Daarnaast worden bedrijven geïnspireerd om duurzaamheidsdoelstellingen in de bedrijfstrategie te integreren.

Koken met seizoensgroenten

Koningin Mathilde, zelf een DOD-advocate, wil met haar bezoek het belang aantonen van een organisatie zoals GoodPlanet Belgium. Ze nam er deel aan heel wat workshops met kinderen.

De koningin bracht onder andere een bezoek aan 'de Prinses van Viesvuilland' - waar kleuters bewust gemaakt worden van de oorzaken en oplossingen van het afvalprobleem in de wereld. In de GoodCook-workshops mocht koningin Mathilde leerlingen van het vierde tot zesde leerjaar begeleiden in het koken met seizoensgroenten.

Verder was er ook nog de workshop 'Generatietuin', waar ouderen en jongeren samen in het groen vertoeven en hechte intergenerationele vriendschappen smeden. Middels tal van dit soort workshops bereikt GoodPlanet Belgium ongeveer een half miljoen kinderen en honderden bedrijven.

'Trots op erkenning'

"We zijn énorm trots op de prachtige erkenning van Hare Majesteit Koningin Mathilde, die vandaag met haar aanwezigheid onze missie voor duurzame ontwikkeling hartverwarmend ondersteunt," aldus Jo Van Cauwenberghe, directeur en oprichter van GoodPlanet.

Koningin Mathilde bedankte de non-profitorganisatie voor alle inspanningen om bedrijven en jongeren bewust te maken over het belang van de DOD's.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni