Eenvoudig Nederlands

Acht schietpartijen in Brussel in iets meer dan een week tijd

JP
© BRUZZ
22/02/2024

Een man die bij een bushalte in Vorst stond te wachten, werd twee keer in zijn been geschoten. Dit is al de achtste schietpartij in iets meer dan een week tijd in Brussel. Volgens experts gaat het bij een deel van de incidenten om sancties door drugscriminelen. De minister van Justitie kondigt extra politieagenten en juristen aan.

Op video's zie je drie mannen die proberen een vierde persoon te ontvoeren in Vorst, op de avond van 19 februari. Ze slaan en schoppen het slachtoffer, maar ze krijgen hem niet in de auto. Daarna laten ze hem achter en schieten ze hem twee keer in zijn been.

Dit gebeurde in de gemeente Vorst, niet ver van Hoogte Honderd. Normaal gesproken is dat een rustige buurt met weinig criminaliteit.

De schietpartij valt op omdat dit al de achtste keer is in iets meer dan een week tijd. De onderzoekers weten nog niet of er een verband is tussen deze laatste schietpartij in Vorst en de andere incidenten.

Sommige experts denken dat de schietpartijen te maken hebben met drugshandel. Politie, rechters en juristen zijn belangrijk om drugscriminelen op te sporen. De minister van Justitie heeft daarom beloofd om in het hele land honderd nieuwe rechters en juristen te zoeken. Er komen ook extra politieagenten.

Bekijk op het kaartje het overzicht van de schietpartijen tussen 12 en 19 februari. Klik op het rode bolletje om meer informatie te lezen.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug. Lees hier het originele artikel.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni