Acht verdachten opgepakt in onderzoek dat leidde tot drugsvangst op kabinet Désir

© Chris Verhaeghe
26/01/2024

In het onderzoek rond de drugsvangst die werd gedaan op het kabinet van de Franstalige onderwijsminister Caroline Désir zijn in totaal acht verdachten opgepakt, dat meldt het Brusselse parket. Zes van hen zijn aangehouden en zitten in de cel.

Het parket bevestigt dat er in december drugs werd aangetroffen bij een huiszoeking op het kabinet. “Een medewerker werd ter beschikking gesteld van een onderzoeksrechter, die hem in verdenking stelde van de verkoop en het bezit van verdovende middelen”, zegt woordvoerster Yasmina Vanoverschelde. “De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsmandaat plaatste.”

In het dossier blijken in totaal acht verdachten opgepakt. “Ze werden allen in verdenking gesteld van de verkoop en het bezit van verdovende middelen in een vereniging”, aldus Vanoverschelde. "Twee van hen werden onder voorwaarden vrijgelaten. De zes anderen werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Hun voorlopige hechtenis werd door de raadkamer bevestigd. Het onderzoek is nog aan de gang en in het belang daarvan zal het parket van Brussel geen verdere commentaar geven."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni