Caroline Désir op de PS-bijeenkomst van 18 februari 2024

PhotoNews

| Caroline Désir op de PS-bijeenkomst van 18 februari.

Romain De Reusme en Caroline Désir trekken PS-lijst in Elsene

© Belga
21/06/2024
Updated: 21/06/2024 14.17u

De PS-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Elsene zal worden getrokken door schepen van Openbaar Onderwijs en Financiën Romain De Reusme op de eerste plaats en ontslagnemend minister van Onderwijs Caroline Désir op de tweede. Gerard Oosterwijk (Vooruit.brussels) staat op plaats 9.

De huidige socialistische schepenen Nabil Messaoudi, Nevruz Unal en Yannick Piquet worden derde, vierde en zevende. OCMW-voorzitter Hassan Chegdani wordt vijfde. Dat heeft de lokale socialistische afdeling donderdagavond beslist.

Anne Delvaux, fractievoorzitter in de gemeenteraad, duwt de lijst in duo met een verruimingskandidaat.

De voorzitter van de Vooruit-fractie, Gerard Oosterwijk, zal de negende plaats innemen. Hij wil zich niet enkel focussen op de belangen van Nederlandstaligen, maar ook van de internationale gemeenschap. "De helft van de bevolking in Elsene is geen Belg. Ook hun belangen moeten vertegenwoordigd worden. Ik ben ook Nederlander en actief bij een Europese denktank, waardoor ik de Europese bubbel goed ken. Ik hoop daar ook stemmen te halen."

Een moeilijker punt voor Vooruit zal het thema Mobiliteit zijn, gezien de partij samen met PS een lijst vormt. "Wij zien het op vlak van mobiliteit soms anders dan PS. We zijn voorstander van Good Move, meer kwaliteitsvolle openbare ruimte en minder plek voor de auto. We zullen proberen om daar in goed overleg een invloed op te hebben," aldus Oosterwijk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni