| Archiefbeeld.

Biochemisch ingenieur uit Ukkel doorverwezen naar rechtbank omdat hij vriend vergiftigde

© Belga
11/04/2024

De Brusselse raadkamer heeft een man naar de correctionele rechtbank verwezen voor poging tot moord op een van zijn vrienden. Dat bevestigt het Brusselse parket donderdag aan Belga. Volgens RTBF is de verdachte een biochemisch ingenieur van in de dertig. Hij wordt vervolgd voor het vergiftigen van een van zijn beste vrienden met thallium.

De gezondheid van het slachtoffer, een dertiger uit Ukkel, begon te verslechteren in augustus 2021. De man, die op dat moment zijn studie aan het afronden was, werd later in het ziekenhuis opgenomen omdat zijn toestand steeds zorgwekkender werd. Pas in mei 2022 stelden artsen de diagnose thalliumvergiftiging. Tussen de persoonlijke bezittingen van de patiënt werd vervolgens een tube lichaamscrème aangetroffen die het dodelijke gif bevatte.

Het ziekenhuis nam daarop contact op met de politie, die een onderzoek begon. Dat leidde al snel naar een van de beste vrienden van het slachtoffer, een biochemisch ingenieur van dezelfde leeftijd, die net als het slachtoffer uit een gegoed milieu kwam.

Aleksej Navalny

De onderzoekers ontdekten dat hij een grote hoeveelheid thallium had besteld via het internet en analyse van zijn computer toonde aan dat hij onderzoek had gedaan naar novitsjok, het zenuwgas waarmee de Russische oppositieleider Aleksej Navalny werd vergiftigd.

De verdachte ontkent elke betrokkenheid bij de zaak. Het slachtoffer lijdt nog steeds aan de onomkeerbare effecten van thallium, dat degeneratie van het zenuwstelsel veroorzaakt. Zijn gezondheidstoestand is nog altijd kritiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Justitie , vergiftiging , biochemisch ingenieur , Ukkel , correctionele rechtbank , poging tot moord , Navalny

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni