Brusselse familierechtbank heeft tekort van acht griffiers

© Belga
02/04/2024

De Franstalige familierechtbank van Brussel heeft een tekort van acht geschoolde griffiers. Tot het einde van het gerechtelijke jaar moet de familierechtbank daarom een aantal zittingen opschorten. Dat heeft de Franstalige rechtbank van eerste aanleg dinsdag bevestigd.

RTL Info meldde zaterdag dat tussen 2 april en 30 juni bijna de helft van de zittingen van de familierechtbank in de hoofdstad worden opgeschort. Dat nieuws werd dinsdag op een persconferentie bevestigd.

De familierechtbank beschikt over voldoende rechters, namelijk 21. Maar er moeten ook 21 griffiers zijn die opgeleid zijn in familierecht. Er zijn er maar dertien. De rechtbank maakt zich sterk dat er de komende weken nieuwe griffiers opgeleid worden en dat de dringende zaken, waaronder zaken met minderjarigen, zeker behandeld worden.

De rechtbank bevestigde dinsdag ook dat vanaf deze dinsdag tot 30 juni bijna de helft van de 42 zittingen per week worden opgeschort. Aan het begin van het gerechtelijke jaar in september zou het wellicht mogelijk zijn om opnieuw 42 zittingen per week te organiseren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni