Brusselse politie vindt meer dan kilogram drugs bij graffitispuiter

© Belga
24/01/2024

De lokale politie van de zone Brussel Elsene heeft afgelopen zondag een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen. Dat gebeurde in de woning van een man die betrapt was op het aanbrengen van graffiti, zo meldt het Brusselse parket woensdag.


Een getuige verwittigde zondag de politie omdat hij een man had betrapt die graffiti aan het aanbrengen was op een slagerij in Elsene. Ook op een bushokje had hij een tag achtergelaten.

De politie kwam meteen ter plaatse en kon de verdachte arresteren. Toen de agenten hem fouilleerden, vonden ze 19 xtc-pillen, 8 gram marihuana, 3 pakjes cocaïne, 16 gram cannabis en 155 euro.

Daarop ging de politie over tot een huiszoeking bij de verdachte, waar ze op nog een grotere hoeveelheid drugs stootte. Het ging om 10,5 kilogram cannabis, 8 gram cocaïne, 371 gram cannabishars en nog 68 gram aan marihuanazaadjes. "De verdachte werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket en voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot de verdachte vrij te laten onder voorwaarden", meldt het parket.

"Het onderzoek loopt ondertussen verder. De lokale recherche, sectie Drugs, heeft het onderzoek ondertussen overgenomen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni