Buitenwipper El Café in Elsene veroordeeld tot 50 maanden cel voor verkrachting

CV
© BRUZZ
08/02/2024
Updated: 08/02/2024 14.52u

Een voormalige buitenwipper van het beruchte El Café in Elsene is door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 50 maanden voor de verkrachting van een jonge vrouw, dat is vernomen bij de advocaat van het slachtoffer. De man duwde het slachtoffer in de toiletten, waar hij haar dwong tot orale seks.

De feiten speelden zich af in de nacht van 1 op 2 maart 2019 in de bar El Café, die in de loop van 2021 in het oog van de storm kwam na een reeks getuigenissen over seksueel misbruik. De buitenwipper, op dat moment 45 jaar oud, verkrachtte er een 20-jarige vrouw.

De man had het slachtoffer in de toiletten geduwd, waarna ze werd gedwongen tot orale seks. De twintiger verwittigde nadien de politie, waarop het parket een onderzoekt startte. Op basis van een DNA-analyse kon de buitenwipper uiteindelijk worden geïdentificeerd.

Slachtoffer volgt psychotherapie

De man ontkende de feiten, maar werd in eerste aanleg veroordeeld tot een effectieve celstraf van 50 maanden. De advocate van het slachtoffer reageerde tevreden op dat vonnis. “Mijn cliënte volgt sinds de feiten psychotherapie en werd al twee keer opgenomen”, klonk het bij meester Caroline Poiré. “Ze heeft het heel moeilijk om haar leven terug op de rails te krijgen. De rechtbank heeft een correcte analyse van het dossier gemaakt en een gepaste straf opgelegd.”

De veroordeelde buitenwipper tekende beroep aan, waarna de zaak vorige maand door het Brusselse hof van beroep werd behandeld. Het hof zag echter geen redenen om het vonnis van de rechtbank te hervormen en bevestigde de uitspraak.

El Café is sinds enkele jaren wel van eigenaar en naam veranderd.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni