El Café in Elsene sloot in januari de deuren.

| El Café in Elsene sloot in januari de deuren.

Beruchte bar 'El Café' gaat in 2023 verder onder de naam ‘Mylène’

RV
© BRUZZ
22/02/2023

El Café, de veelbesproken bar in de universiteitsbuurt aan de begraafplaats van Elsene, sloot in januari definitief haar deuren. In maart 2023 zal het café opnieuw openen onder de naam 'Mylène'.

El Café kwam eind 2021 in het oog van de #balancetonbar-storm terecht: een barman werd beschuldigd van seksueel geweld en een buitenwipper werd veroordeeld voor verkrachting. Het imago van het etablissement leed er duidelijk onder, en de nieuwe koper besloot vlak na de aankoop om El Café definitief te sluiten.

In talrijke getuigenissen op sociale media in het kader van de campagne #balancetonbar werden medewerkers van het café beschuldigd van seksueel misbruik. Een van hen werd uiteindelijk veroordeeld tot 50 maanden gevangenisstraf voor de verkrachting van een klant, gepleegd in maart 2019. Een andere medewerker werd geschorst. Het zorgde voor een grote deuk in het imago van het etablissement, en de nieuwe koper, LO Group, besloot vlak na de aankoop om El Café definitief te sluiten.

"Ons doel is om opnieuw van nul te beginnen en een nieuw feestelijk concept voor te stellen," verklaarde Thomas Trothen, een van de drie aandeelhouders van LO Group, aan La Dernière Heure.

Dinsdag kondigde de groep aan dat een nieuw project binnenkort het daglicht zal zien: een heropening onder de nieuwe naam ‘Mylène’ is gepland voor maart 2023. Met ‘Mylène' wil LO Group een "nieuwe, feestelijke, authentieke en inclusieve ruimte" aanbieden, klinkt het op de Facebook-pagina.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni