Een advocaat op het mozaïek van het justitiepaleis.

Dertiger riskeert twaalf jaar cel voor poging doodslag

© Belga
22/03/2024

Het Brusselse parket heeft vrijdag een gevangenisstraf van twaalf jaar gevorderd tegen een 35-jarige man die een vriendin van zijn echtgenote zou neergestoken hebben. Ook de echtgenote liep bij die feiten verwondingen op toen ze probeerde tussen te komen. Volgens de dertiger had de vriendin eerst hem aangevallen met een mes en had hij zich enkel verweerd, maar daar gelooft het parket niets van.

De feiten speelden zich af op 21 juli 2023, rond 22.30 uur 's avonds, in de flat waar de dertiger aanwezig was met zijn echtgenote, hun twee jonge kinderen en een vriendin van de echtgenote. Volgens het openbaar ministerie kende het koppel al enige tijd relatiemoeilijkheden, en liepen de gemoederen ook die avond hoog op.

Toen de vriendin besloot naar huis te gaan, werd er nog iets gezegd, waarna de dertiger een keukenmes zou gegrepen hebben en de vriendin vijftien messteken zou hebben toegebracht. De echtgenote probeerde tussenbeide te komen en liep snijwonden op aan de handen.

Opzettelijke slagen en verwondingen

Het openbaar ministerie eiste een gevangenisstraf van twaalf jaar voor poging doodslag op de vriendin, en voor opzettelijke slagen en verwondingen op de echtgenote. De verdediging vroeg voor beide tenlasteleggingen de vrijspraak. Volgens de verdediging was het slachtoffer geen vriendin maar een zus van de echtgenote, en veroorzaakte zij al enige tijd spanning in de familie.

"Toen die vrouw bij het vertrek tegen haar zus zei dat die moest bellen, heeft mijn cliënt enkel gezegd dat dat niet nodig zou zijn", klonk het. "Het is zij die daarop een mes heeft genomen en mijn cliënt heeft aangevallen. Hij heeft zich verweerd en dat mes kunnen bemachtigen. Haar DNA zat op het heft van het mes, ze moet het dus hebben vastgehad."

Minstens was er volgens de verdediging sprake van uitlokking. Het vonnis valt op 26 april.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , mishandeling , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni