De handelszaken rond het station, maar ook de reizigers worden geteisterd door dieven en zakkenrollers

| De man was betrokken bij verschillende gauwdiefstallen op Brussels Airport.

Gauwdief op Brussels Airport riskeert gevangenisstraf van 24 maanden

© Belga
28/02/2024

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag een gevangenisstraf van 24 maanden gevorderd tegen een man die betrokken was bij verschillende gauwdiefstallen op Brussels Airport. De man handelde niet alleen maar was de enige die kon geïdentificeerd worden. Hij verscheen weliswaar niet voor de rechtbank en dreigt dan ook bij verstek te worden veroordeeld.

Op 12 november 2021 stal een onbekende man de handtas van een reizigster in de vertrekhal van Brussels Airport, en gebruikte vervolgens haar kredietkaart om verschillende aankopen te doen.

"Uit de beelden van de bewakingscamera's bleek dat de dief samen met twee andere personen met een wagen op de luchthaven was aangekomen", zei het parket. "Terwijl de bestuurder bij de wagen bleef, gingen de twee anderen hun slag slaan, waarna het drietal wegreed. Datzelfde voertuig dook enkele dagen later, op 19 november 2021 opnieuw op."

Ditmaal was er naast de bestuurder slechts één passagier, die opnieuw in de vertrekhal probeerde toe te slaan. Een medewerker van de luchthaven kon een eerste gauwdiefstal, aan de incheckbalie, verhinderen en zag even later hoe dezelfde man aan een restaurant toch een tas kon stelen. De luchthavenmedewerker sloeg alarm, waarna de dief de benen nam, weliswaar zonder zijn buit.

Bewakingsbeelden

"De bestuurder betaalde zijn verblijf in de luchthavenparking met een Franse bankkaart en met diezelfde bankkaart was ook geld afgehaald in het Brusselse", ging het parket verder. "Op de bewakingsbeelden van die geldautomaat zagen we dezelfde personen als in de wagen op de luchthaven, waarna we uiteindelijk de bestuurder konden identificeren."

Het parket eiste woensdag 24 maanden cel tegen die bestuurder, die zelf verstek liet gaan. Het vonnis valt op 27 maart.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni