DVLKO

| De dodelijke mesaanval gebeurde voor een ingang van het Brusselse Noordstation in 2022.

Hoofdbeklaagden in zaak-Badr Bouissi krijgen 14 en 13 jaar cel voor doodslag

© Belga - BRUZZ
06/06/2024

De jury van het Brusselse Hof van Assisen heeft donderdag Mohamed Aberkane tot 14 jaar en Walid Ait Ramadane tot 13 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor doodslag op Badr Bouissi. Die stierf in 2022 nadat hij werd neergestoken door Aberkane tijdens een vechtpartij voor het Noordstation.

Op 18 juni 2022, kort voor 5 uur 's ochtends, kreeg de politie van de zone Brussel Noord een oproep voor een vechtpartij aan het Noordstation. De patrouilles die ter plaatse gingen, troffen Badr Bouissi bewusteloos aan op de grond. De 26-jarige werd doodverklaard en de lijkschouwer stelde later een steekwonde in het hart vast als de doodsoorzaak.

Volgens het onderzoek vonden de feiten plaats als gevolg van een vechtpartij tussen een aantal daklozen die onder invloed waren van drugs en alcohol. Er zijn camerabeelden van heel de vechtpartij. Kort na de dood van Bouissi werden drie mensen die vluchtten toen de politie aankwam gearresteerd. Het ging om Walid Ait Ramadane (32), Mehdi M. (39) en Sabina V. (46). Riad H.(19) werd geïdentificeerd op basis van camerabeelden. Hij is nog steeds niet gevonden.

Camerabeelden

Mohamed Aberkane (34) werd op camerabeelden geïdentificeerd als de persoon die de fatale steekwonde toebracht. Hij werd vier dagen later gearresteerd in Barcelona. Tijdens zijn verhoren hield Aberkane steeds vol dat hij niet aanwezig was op de dag van de feiten en dat hij niet de persoon was die te zien was op de camerabeelden. Maar tijdens het assisenproces veranderde hij zijn versie van de feiten: hij gaf toe dat hij de dodelijke klap had toegebracht, en had het over een uit de hand gelopen ruzie. De jury achtte Aberkane schuldig aan doodslag, net als Walid Ait Ramadane, die klappen had uitgedeeld aan het slachtoffer.

Sabina V. is vandaag schuldig bevonden aan het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood, ze krijgt daarvoor zes maanden effectieve gevangenisstraf en drie jaar met uitstel. Mehdi M. is daarvoor vrijgesproken. Ook Riad H. werd beschuldigd van doodslag, maar zijn zaak werd afgesplitst en voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sint-Joost-ten-Node , Justitie , Veiligheid , Badr Bouissi , Brusselse hof van assisen , doodslag

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni