Aberkane en Ait Ramadane schuldig aan doodslag bij vechtpartij aan Noordstation

© Belga
06/06/2024

De jury van het Brusselse hof van assisen heeft Mohamed Aberkane en Walid Ait Ramadane schuldig bevonden aan de doodslag op Badr Bouissi. Sabina Van Vlaenderen werd veroordeeld voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood.

Op 18 juni 2022, kort voor 5 uur 's ochtends, kreeg de politie van de zone Brussel-Noord een oproep voor een vechtpartij aan het Noordstation. De patrouilles die ter plaatse gingen, troffen Badr Bouissi bewusteloos aan op de grond. De 26-jarige werd doodverklaard en de lijkschouwer stelde later vast dat de doodsoorzaak een steekwonde in het hart was.

Drie mensen die vluchtten toen de politie aankwam, werden kort daarna gearresteerd. Het ging om Walid Ait Ramadane (32), Mehdi Mohamed Ali El Ouazzani (39) en Sabina Van Vlaenderen (46). Riad Hamamou (19) werd geïdentificeerd op basis van camerabeelden. Hij is nog steeds niet gevonden.

Mohamed Aberkane (34) werd op camerabeelden geïdentificeerd als de persoon die de fatale steekwonde toebracht. Hij werd vier dagen later gearresteerd in Barcelona. Tijdens zijn verhoren hield Aberkane steeds vol dat hij niet aanwezig was op de dag van de feiten en dat hij niet de persoon was die te zien was op de camerabeelden. Maar tijdens het assisenproces veranderde hij zijn versie van de feiten: hij gaf toe dat hij de dodelijke klap toebracht en had het over een uit de hand gelopen ruzie. De jury achtte Aberkane schuldig aan doodslag, net als Walid Ait Ramadane, die klappen had uitgedeeld aan het slachtoffer.

Sabina Van Vlaenderen is schuldig bevonden aan het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood, terwijl Mehdi Mohamed Ali El Ouazzani daarvoor werd vrijgesproken. Ook Riad Hamamou werd beschuldigd van doodslag, maar zijn zaak werd afgesplitst en voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni