Hallepoort op de Kleine Ring in Sint-Gillis.

In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 mei is in de Brusselse gemeente Sint-Gillis een man ontvoerd. Enkele uren later konden in het West-Vlaamse Marke drie verdachten worden opgepakt, van wie er uiteindelijk een onder aanhoudingsbevel werd geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket donderdag.

"In de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 mei werd de politie opgeroepen voor een vechtpartij in Sint-Gillis", klinkt het bij het parket. "Een getuige zag daarbij hoe een persoon in een voertuig werd gesleurd. Omdat het mogelijk om een levensbedreigende situatie ging, vorderde het parket de onderzoeksrechter en werd de federale gerechtelijke politie Brussel ingeschakeld. Al snel kon, in samenwerking met de politiezone Rivierenland (Bornem, Mechelen, Puurs-Sint-Amands, Willebroek), een eerste betrokken voertuig gelokaliseerd worden.

Even later kon ook een tweede voertuig gelokaliseerd worden, in samenwerking met de wegpolitie in Oost- en in West-Vlaanderen."

Losgeld

Diezelfde nacht kreeg de scheepvaartpolitie in Antwerpen ook een melding vanuit Duitsland van een mogelijke gijzeling. De melder gaf daarbij aan dat een vriend zou zijn meegenomen en dat er losgeld gevraagd werd.

"Op basis van deze melding kon de federale gerechtelijke politie Antwerpen het vermeende slachtoffer van een ontvoering identificeren", zegt het parket. "Later die nacht werd de link tussen de twee meldingen gemaakt, en op 15 mei omstreeks 1.30 uur konden drie personen worden gearresteerd in de buurt van Marke in West-Vlaanderen. Twee personen mochten na verhoor door de politie beschikken. De derde werd ter beschikking gesteld van de Brusselse onderzoeksrechter en werd onder aanhoudingsbevel geplaatst voor wederrechtelijke vrijheidsberoving."

Een paar dagen later kon dan ook het slachtoffer van de ontvoering gelokaliseerd worden.

De federale gerechtelijke politie Brussel voert nu het verdere onderzoek naar de precieze omstandigheden, het motief en naar andere verdachten, aldus nog het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , Poging tot ontvoering , ontvoering , sint-gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni