Twee verdachten vrijgelaten na ontvoering in Brussel

© Chris Verhaeghe
17/01/2024

In het Oost-Vlaamse Ronse zijn maandag twee verdachten opgepakt na een ontvoering in Brussel. Twee mannen hadden het slachtoffer in Brussel meegesleurd, maar die kon ongedeerd worden bevrijd door de politie.

“Op 15 januari rond 13u20 kreeg de politie van Brussel-Noord een oproep dat een meerderjarige man zou zijn ontvoerd in Schaarbeek in de omgeving van Terdelt”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket.

“De familie van het slachtoffer verwittigde de politie. Door middel van telefonie-onderzoek kon de politie de betrokken partijen lokaliseren. Al snel werd duidelijk dat zij richting Ronse, Oost-Vlaanderen aan het rijden waren. In samenwerking met de politiezone van Brussel-Noord en de politiezone van Ronse, konden rond 15u50 de betrokkenen aangetroffen worden.”

Bij de actie werden twee verdachten opgepakt, waarna ze werden overgebracht naar Brussel voor ondervraging. “Ook het slachtoffer werd overgebracht naar Evere voor verhoor”, aldus het parket.

De auto die tijdens de ontvoering gebruikt werd, werd gerechtelijk getakeld op vraag van het parket. “Beide verdachten werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter”, zegt Vanoverschelde. “Zij mochten na een verhoor beschikken terwijl het onderzoek verder gezet wordt.”

Volgens bronnen dicht bij het onderzoek kaderde de ontvoering in een conflict rond de verkoop van een wagen, maar het parket kan dat voorlopig niet bevestigen. “De aanleiding van de feiten wordt nog onderzocht”, klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni