| Archiefbeeld

Man die meisje aanrandde op trein naar Brussel geeft zichzelf aan

DVDE
© BRUZZ
18/03/2024

De man waarvoor de federale politie dit weekend een opsporingsbericht verspreidde in het kader van een aanranding op de trein naar Brussel, heeft zichzelf aangegeven. Dat bevestigt het parket Halle-Vilvoorde aan BRUZZ. Het gaat om feiten die dateren van vorige zomer. Toen viel de man een 15-jarig meisje lastig op de trein van Leuven naar Brussel.

Het slachtoffer, een meisje van 15, stapte op 12 augustus 2023 in het station van Leuven over op de trein richting Brussel. Algauw had ze het vermoeden dat ze gevolgd werd door een man.

Omdat ze zich niet veilig voelde, wilde ze zich verstoppen in het toilet van de trein. Eens aangekomen tussen de twee treinwagons nam de man haar vast in een wurggreep en begon haar te kussen en te betasten. Hij zou bij deze aanranding zeer brutaal te werk zijn gegaan, waardoor het meisje verstijfde van angst.

Nadat het meisje zich kon losrukken uit de greep van haar belager, wandelde ze een treinwagon binnen, nam plaats aan het raam en legde haar rugzak op de lege zitplaats naast haar. De man is haar gevolgd en is naast haar gaan zitten en bleef haar lastigvallen. Het meisje kon uiteindelijk toch via haar gsm de politie verwittigen.

De man heeft zichzelf intussen aangegeven, schrijft Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd aan BRUZZ.

Ooggetuigen

De politie is wel nog op zoek naar andere reizigers die in diezelfde wagon zaten. Zo heeft een andere treinreiziger het slachtoffer aangesproken om te vragen of alles in orde was.

Wie meer informatie heeft, kan contact opnemen met de politie via opsporingen@police.belgium.eu of via het gratis nummer 0800/30 300.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni