De winkel bevindt zich op de hoek van de Bergensesteenweg en de Bisséstraat.

Man die in zijn huis in Halle werd neergeschoten, was geliefde winkelier in Anderlecht

JP
© BRUZZ
23/04/2024

De 37-jarige man die vorige week werd neergeschoten in zijn eigen huis in Halle, blijkt een geliefde figuur te zijn in Anderlecht. Daar komt K.S. vandaan en hij had er ook een winkel voor auto-onderdelen. “Bij hem was je geen nummertje.”

Het klinkt als het script van een nachtmerrie: een vader komt thuis in de vroege ochtend en wordt bedreigd door twee personen met een wapen. De gewapende inbrekers gaan de woning binnen en bedreigen daar niet alleen de man, maar ook zijn vrouw. In de hal van de woning ontstaat een worsteling, waarbij de man wordt geraakt door een kogel.

Vorige week donderdagnacht werd het in Halle werkelijkheid. K.S werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed aan zijn verwondingen. Zijn vrouw en kinderen bleven ongedeerd.

'Echte buurtwinkel'

Hoewel K.S. in Halle woonde, blijkt hij een bekende figuur te zijn in Anderlecht. Hij groeide er op en werkte er nog altijd. Hij baatte een winkel voor auto-onderdelen uit in Anderlecht, op de hoek van de Bergensesteenweg en de Bisséstraat.

"Een echte buurtwinkel," weet buurtbewoner Fouad El Abbouti. "Bij hem was je geen nummertje: hij kende zijn klanten bij voornaam." Die aanpak wérkte, volgens zijn klanten: "Er stond soms een rij voor zijn winkel."

Veel steun

De berichten die op Facebook verschijnen over zijn dood kunnen rekenen op een paar honderd reacties van Brusselaars die steun betuigen aan zijn vrouw en naaste familie. K.S. was een geliefde winkelier van de oude stempel, denken zijn klanten. Maar ook de manier waarop hij het leven liet, treft veel mensen. "Hij is niet zomaar doodgegaan," zegt El Abbouti. "Hij is gedood terwijl hij zijn gezin wilde verdedigen. Dat raakt de mensen."

Het onderzoek naar de omstandigheden van de gewapende inbraak loopt nog, bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde aan BRUZZ.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni