Inbreker verraadt zichzelf door slachtoffers steeds te wassen met zeep

© Chris Verhaeghe
25/05/2023

Het Brusselse gerecht heeft een 33-jarige man opgepakt die bij minstens drie mensen zou hebben ingebroken. De dader ging volgens de politie op een aparte manier te werk. "Nadat hij met een smoesje binnendrong en de slachtoffers met geweld had overmeesterd, waste hij hen met zeep om alle sporen te verwijderen."

De man werd twee weken geleden opgepakt bij een huiszoeking in het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek. "Bij de huiszoeking werd een vuurwapen aangetroffen, net als een deel van de voorwerpen die gestolen werden bij de feiten," meldt de politiezone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe). "Speurders troffen er ook een grote geldsom aan."

De 33-jarige verdachte werd na verhoor voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om de man aan te houden. Hij werd overgebracht naar de gevangenis, in afwachting van het verdere onderzoek.

Volgens de politie pleegde de dertiger minstens drie home-invasions. Eén in Sint-Pieters-Woluwe en twee in Schaarbeek. In april van dit jaar drong hij met geweld de woning van een 80-jarige vrouw uit Sint-Pieters-Woluwe binnen, nadat hij een smoesje had gebruikt om zijn aanwezigheid te verklaren.

"Het slachtoffer werd wederrechtelijk vastgehouden in haar woning," zegt de politie. "De man eiste waardevolle voorwerpen, waarmee hij aan de haal ging. De verdachte hij een zeer bijzonder modus operandi. Hij ‘waste’ zijn slachtoffers zorgvuldig met zeep om alle sporen te verwijderen. Daarna sloot hij hen op zodat ze de hulpdiensten niet konden verwittigen."

Op basis van het onderzoek legde de politie het verband met twee gelijkaardige feiten in Schaarbeek, waarna de verdachte kon worden geïdentificeerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni