Het Dudenpark in Vorst

| Het Dudenpark in Vorst.

Man krijgt kogel in het achterwerk bij schietpartij in Dudenpark

CV
16/02/2024

Bij een schietincident in Vorst is donderdagavond een gewonde gevallen. Volgens het parket gaat het om een geïsoleerd incident, dat niets te maken heeft met de schietpartijen van de afgelopen dagen in Brussel en Sint-Gillis.

De Brusselse politie werd verwittigd door het personeel van het Sint-Pietersziekenhuis nadat het slachtoffer zich daar had aangemeld met schotwonden in de bil en zijn rechterhand. Volgens het parket vond er omstreeks 19.30 uur een woordenwisseling plaats tussen enkele personen in het Dudenpark, op de grens met de gemeente Sint-Gillis.

"Het slachtoffer verklaarde dat hij was geschrokken van een knal en zich realiseerde dat hij verwondingen had opgelopen”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket. "Na verzorging kon hij het ziekenhuis verlaten.”

Het parket opende een onderzoek naar de feiten, waarna de politie in het park verder zocht naar de daders.

Ook de beelden van bewakingscamera’s uit de buurt zullen worden onderzocht. “Volgens de eerste vaststellingen van het onderzoek kunnen we bevestigen dat de feiten niets te maken hebben met de schietpartijen van de afgelopen dagen”, aldus Vanoverschelde. "Dit was een geïsoleerd incident. Het onderzoek is nog gaande om de exacte omstandigheden van de feiten vast te stellen en de dader of daders te identificeren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Justitie, Dudenpark, schietpartij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni