Minderjarige terreurverdachte in gesloten jeugdinstelling geplaatst

© Chris Verhaeghe - BRUZZ
14/03/2024

In Etterbeek heeft het Brusselse parket een 16-jarige gearresteerd die verdacht wordt van terrorisme. Volgens Het Laatste Nieuws werd de jongere gearresteerd in het onderzoek naar de verijdelde aanslag op de Botanique, maar dat werd niet bevestigd.

De arrestatie dateert van enkele dagen geleden, maar raakte nu pas bekend. Het Brusselse parket, dat bevoegd is voor de minderjarige verdachte, geeft weinig commentaar over het onderzoek. “We bevestigen de arrestatie van een 16-jarige, die verdacht wordt van terrorisme”, zegt woordvoerder Stefan Vandevelde. “Het parket heeft een jeugdrechter gevorderd, die besliste om de minderjarige te plaatsen in een gesloten instelling. Het onderzoek is volop bezig.”

De jongen zou in het vizier van het gerecht zijn gekomen omdat hij met een wapen hebben geposeerd in een video die online te zien was, maar dat wil het Brusselse parket niet bevestigen.

Volgens verschillende bronnen dicht bij het onderzoek zou er geen link tussen met de drie minderjarigen die begin deze maand werden opgepakt omdat ze plannen zouden hebben gehad om een aanslag te plegen op de Brusselse concertzaal Botanique. Er zou ook geen link zijn met de 18-jarige terreurverdachte uit Chaudfontaine, die gelijktijdig werd opgepakt in een ander terreuronderzoek.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni