La Câlinerie 

Onderneemster sluit kaaswinkel in Jette na meerdere diefstallen op korte tijd

JP
© BRUZZ
26/04/2024

Sinds de opening van haar kaaswinkel La Câlinerie, op 1 december vorig jaar in Jette, is de 26-jarige Amandine Bourgueil herhaaldelijk slachtoffer geweest van diefstallen en agressie. De afgelopen week verslechterde die situatie nog. "Diefstal zal er altijd zijn, maar ik had niet gedacht dat het zo vaak zou gebeuren," zegt ze.

"Ik heb net een nachtmerrieachtige week achter de rug," vertelt de onderneemster aan La Dernière Heure. "In amper zeven dagen ben ik beroofd en twee keer aangevallen in de kaaswinkel," getuigt de onderneemster, wier zaak is gevestigd in de Lakenselaan nummer 15. "Bovendien was er een poging tot inbraak bij mij thuis, in Jette."

Daarom is de winkel sinds donderdag 25 april gesloten, zodat de onderneemster kan bekomen van die incidenten en kan nadenken over oplossingen. De verkoop van kaas vindt nu alleen nog plaats via de webshop. "Diefstal zal er altijd zijn, maar ik had niet verwacht dat het zo vaak zou gebeuren," aldus Bourgueil aan BRUZZ. "De politie is ter plaatse gekomen, maar vertelde me dat diefstallen van minder dan 250 euro onbestraft blijven." Volgens Bourgueil zeiden de agenten dat er ergere voorvallen zijn. "Ik heb gelukkig geen moord gezien, maar al die incidenten zijn toch ernstig: het is een teken dat de wijk verslechtert."

In gesprek met andere ondernemers

Bourgueil overweegt nu verschillende oplossingen om de veiligheid te verbeteren. Ze wil als alternatief de webshop verder uitbouwen en de fysieke winkel op een andere manier inrichten. Ook wil ze andere ondernemers uit de buurt spreken om te horen of ze veel klachten hebben. Hoewel haar veiligheidsgevoel nog niet terug is, is ze vastbesloten om de winkel over één of twee weken opnieuw te openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Justitie , overvallen , diefstal , politie , kaaswinkel la câlinerie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni