Belga

| Arbeiders van Aviapartner aan het werk op de luchthaven van Zaventem.

Parket eist zes maanden cel voor klap medewerker luchthaven

© Belga
15/05/2024

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag een gevangenisstraf van zes maanden gevorderd tegen een man die een klap had uitgedeeld aan een luchthavenmedewerker op Brussels Airport. De man had zich kwaad gemaakt omdat hij te laat was aangekomen om nog in te checken voor zijn vlucht, en kwam woensdag niet opdagen voor de rechtbank.

Het incident speelde zich op 4 oktober van vorig jaar af aan de incheckbalies op de nationale luchthaven. De reiziger kwam aan en wilde inchecken voor zijn vlucht, maar kreeg te horen dat hij veel te laat was.

"Dat vliegtuig stond al aan de gate en de passagiers stonden op het punt om in te schepen, dus het was gewoon onmogelijk om hem nog in te checken", verklaarde de luchthavenmedewerker woensdag voor de rechtbank. "Om van de incheckbalie tot aan de gate te geraken, is er minstens een kwartier nodig, dat zou hij nooit gehaald hebben."

Harde klap in het gelaat

De reiziger kreeg dan ook de boodschap dat hij zijn vlucht zou missen, en de luchthavenmedewerker begon zijn spullen op te ruimen, toen hij plots een harde klap in het gelaat kreeg. Het slachtoffer was daar erg van ontdaan maar een collega en de politie konden de reiziger tegenhouden voor die het luchthavengebouw verliet. De man werd vervolgens gedagvaard, maar kwam woensdag niet opdagen.

"Het luchthavenpersoneel wordt zowat dagelijks al geconfronteerd met verbale agressie, en dat is al erg genoeg", klonk het aan de zijde van het parket. "Daarom hanteren we ook een nultolerantie als het op fysieke agressie aankomt. Ik vraag een gevangenisstraf van zes maanden."

Het vonnis valt op 17 juni.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , Brussels Airport , Brussel Kort , fysiek geweld , luchthaven van Zaventem , luchthaven Zaventem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni