Politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node: hondenbrigade

| De hondenbrigade van de Politiezone Brussel Noord.

Politie Brussel Noord pakt vier verdachten van drughandel op

© Belga
12/02/2024

De lokale politie van de zone Brussel Noord heeft begin februari vier personen opgepakt die verdacht worden van drughandel. Twee van hen werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die hen na verhoor vrijliet. Dat meldt het Brusselse parket maandag.

De bal ging aan het rollen toen een ploeg van de hondenbrigade van de politie Brussel Noord aan het patrouilleren was in een park in Evere. Bij het zien van de inspecteurs namen twee personen meteen de benen. De inspecteurs gingen hen achterna, en kregen daarbij versterking van het Bijstands Team d'Appui (BTA).

In de Lindestraat in Evere kon een eerste verdachte opgepakt worden, en in de Richard Vandeveldestraat de tweede. De twee verdachten waren in het bezit van 136 gram cannabis en 340 euro in kleine biljetten, waarna een huiszoeking werd bevolen bij een van de verdachten.

Derde verdachte in de tuin

Ter plaatse merkte het BTA een wagen op die met hoge snelheid aangereden kwam en voor de woning stopte, waarna een persoon de woning binnenging. De politie besloot daarop de achterzijde van de woning te controleren om te voorkomen dat iemand zou kunnen vluchten. Daar zagen ze in de tuin een derde verdachte met een tas in zijn armen. Die vluchtte onmiddellijk weg en gaf tijdens die inspanning de tas aan een vierde persoon.

Ook die twee verdachten konden ingerekend worden. In de tas bleek 207 gram cannabis en 185 euro in kleine biljetten te zitten. Bij de huiszoeking vond de politie ook nog 2.585 euro en bijna 11 gram cannabis.

Twee verdachten werden meteen vrijgelaten en de twee andere ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Die liet ook die twee vrij na verhoor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie, Politiezone Noord, Evere, drughandel, Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni