| Illustratiebeeld.

Politie Brussel Zuid arresteert elf verdachten in kader van drugsonderzoek

© Belga
27/05/2024

De lokale politie Brussel Zuid heeft vorige week donderdag elf personen opgepakt bij een reeks huiszoekingen in een drugdossier. Daarbij werden ook twee cannabisplantages ontdekt, en honderd kilogram cannabis en 115.000 euro in beslag genomen. Dat meldt het Brusselse parket maandag.

"De zes huiszoekingen zijn het resultaat van een groot onderzoek in het drugmilieu", klinkt het bij het Brusselse parket. "Aangezien alle zes huiszoekingen als 'risicovol' werden ingeschat, door onder meer de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens of vuurwapengevaarlijke verdachten, werden de huiszoekingen versterkt uitgevoerd door bijstand van de Gespecialiseerde eenheid (SRU) van de zone."

Tijdens die huiszoekingen kon de politie elf verdachten arresteren. Negen van hen werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die er zeven onder aanhoudingsbevel plaatste voor bezit van verdovende middelen en teelt van verdovende middelen, in vereniging. Bij de huiszoekingen werden ook twee cannabisplantages ontdekt, en honderd kilogram cannabis en 115.000 euro in beslag genomen

"Op dit moment zijn er nog verschillende verificaties aan de gang in samenwerking met de Dienst Vreemdelingenzaken, met oog op een eventuele repatriëring van enkelen van de verdachten", aldus nog het parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni